دانشکده تغذیه و علوم غذایی
مزایای تغذیه با شیر مادر
مزایای تغذیه با شیر مادر
بدون شک تغذیه انحصاری با شیر مادر روش ترجیحی تغذیه نوزاد برای 6ماه اول زندگی است. بسیاری از سازمان ها استفاده از شیر مادر را در طول سال اول زندگی و فراتر از آن (تا زمانی که مادر و کودک متقابلاً تمایل داشته باشند)توصیه می کنند. سازمان بهداشت جهانی نیز تغذیه با شیر مادر را تا سال دوم زندگی تشویق می کند.
تغذیه با شیر مادر مزایای سلامتی زیادی برای مادر و کودک فراهم می کند. از جمله مزایای آن برای نوزاد، کاهش بروز و شدت بیماریهای عفونی همچون اسهال، عفونت دستگاه تنفسی،عفونت مجاری ادراری، عفونت گوش میانی، مننژیت باکتریایی و بوتولیسم نوزادان می باشد.
همچنین استفاده از شیر مادر با کاهش بروز بیماری هایی همانند آسم، سلیاک، آلرژی های غذایی، کلسترول خون افزایش یافته، اضافه وزن، دیابت و حتی سرطان خون در نوزاد همراه بوده است. ارتقاء تکامل شناختی نوزاد، تقویت پیوند بین مادر و کودک و افزایش پذیرش غذاهای جامد از جمله مزایای دیگر این نوع تغذیه می باشد.
چندین مزیت نیز برای مادران شیرده مطرح شده است، که برخی از آنها شامل کاهش از دست دهی خون در طی قاعدگی، کاهش خونریزی پس از زایمان، کاهش خطر ابتلا به سرطان های هورمونی (یعنی سرطان پستان و تخمدان)، بازگشت سریعتر به وزن قبل از بارداری و افزایش فاصله گذاری بین فرزندان می باشد. به علاوه شیر دهی با کاهش نیاز به انسولین در مادران دیابتی و کم نمودن خطر پوکی استخوان و شکستگی لگن پس از یائسگی در ارتباط می باشد./ ف نوروزی فرد
"مهسا مؤذن" دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید